Üç Kurumdan ‘İş dünyası ve yapay zekâ’ Sempozyumu

Üç Kurumdan ‘İş dünyası ve yapay zekâ’ Sempozyumu

Gebze Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda yerel iş dünyası temsilcileri bu konudaki deneyimlerini ve akademik iş birliği çalışmalarını paylaştı. İş dünyası ve akademisyenler ile öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sempozyumda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasın ardından açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret ve İş Geliştirme Platformu Başkanı Resul Orman günümüzde zaman kavramındaki mesafelerin kısaldığına dikkat çekerek dünyanın her geçen gün küresel köye dönüştüğünü söyledi. Orman yapay zekânın artık günümüzde her alanda yer almaya başladığını da vurguladı.


ÖNEM VERDİKLERİNİ BELİRTTİ

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ta konuşmasında geçmişte dünyanın kirletildiği bir dünyayı yaşadıklarını bugün ise artık yapay zekâyı tartışılır, uygulanır hale gelindiğini söyledi. Yapay zekâ da ülke olarak iyi bir konumda olduğumuzu söyleyen Aslantaş sürdürülebilir olması için herkesin gayret göstermesi gerektiğinin de altını çizdi. GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi, geçmiş dönemlerde gücün sağlık, tıp, şiir, büyü gibi konularda olduğunu 20. Yüzyılda da en büyük gücün bilişim ve yapay zekâ olacağını, başta sağlık, ekonomi, endüstri gibi alanlarda kapsamlı olarak uygulanmaya başlandığını söyledi. Üniversite olarak bu konuya çok önem verdiklerini vurgulayan Çelebi, bu konuda kuruluş ve paydaşlarla çalıştaylar olmak üzere çalışmalar yaptıklarının da altını çizdi.


SORULARINI YANITLADILAR

Açılış konuşmalarının ardından GTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Sinan Akgül ve Inovako Genel Müdürü Emin Ekşi, SAMM Ar-Ge Direktörü Bülent Toksöz,  Inosens Genel Müdürü Dr. İsmail Uzun, GTÜ TTO Genel Müdürü Önder Başkaya ve CGE Evaluation YK Başkanı B. Tülin Seçen gerçekleştirilen panelde ‘Yapay Zekâ, Yapay Zekâ Pazarı, Yapay Zekânın Kullanıldığı Alan ve Sektörler,  Küresel Yapay Zekâ Pazar Geliri’ gibi çeşitli konularda görüşlerini aktardılar katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.  Panelistler, son dönemde iş dünyası, yapay zekâ teknolojilerini etkili bir şekilde kullanarak iş süreçlerini otomatize etmek, veri analitiği ile rekabet avantajı elde etmek, daha üstün müşteri deneyimi sunmak ve işletme verimliliğini artırmak amacıyla yatırımlarını artırdığı dikkat çektiler, yapay zekânın, hızla değişen pazar koşullarına ayak uydurmak ve gelecekteki fırsatları değerlendirmek için kritik bir araç haline geldiğini vurguladılar. Sempozyum, organizasyona katılan ve destek verenlere teşekkür plaketlerinin verilmesi ile son buldu.


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS, SİNTAS, SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.