HalkBank Elects Domestic Turkish Solutions

Türkiye’nin İlk Raspberry Pi Sınıfı Açıldı


Tüm dünyada değişmeye başlayan teknoloji eğitiminin ülkemizde de çağı yakalayan bir forma bürünmesi artık tercih meselesi olmaktan çıkmış, bir zorunluluk halini almıştır. Bu değişimi başlatmak, en azından bir kıvılcım olabilmek için Raspberry Pi projesinin dünyadaki örneklerinden hareketle ülkemizde de Raspberry Pi Sınıfları kurmak için harekete geçtik.



Raspberry Pi Sınıfları Artık Türkiye’de

SAMM’dan Eğitime Teknolojik Destek  sloganıyla başlattığımız  Raspberry Pi Sınıfı Projesi Türkiye’de yol almaya başladı. Kısa vadede tüm Türkiye’de kuracağımız sınıflar ile teknoloji eğitimine yeni bir boyut kazandıracağız!

Amacımız; Türkiye’nin her yerinden eğitim kurumlarında kurulacak olan sınıflarla, dünyada çokça örneği bulunan Raspberry Pi Sınıflarını artık Türkiye’de de var etmektir! Kuracağımız sınıfların teknoloji çağı yakalayan öğrencilerin yetişmesinde katkı sağlaması için çaba harcıyoruz.

Proje kapsamında teknolojiyi sadece tüketen değil aynı zamanda teknolojiyi üreten bir neslin yetişmesi hedeflenmektedir. İlkokuldan itibaren öğrencilere programlama eğitimi verilecek, öğrencilerimizin kendi sorunlarına çözüm bulabilecekleri bir düzeye getirilmeleri hedeflenmektedir.

Türkiye’nin İlk Raspberry Pi Sınıfı ALKEV’de

Alman Liseliler Kültür Eğitim Vakfı (Alkev) Okulları Türkiye’deki ilk Raspberry Pi Sınıfı’na sahip okul oldu. ALKEV’e kurulan Raspberry Pi Sınıfında açık kaynaklı projeler üretmek üzere çalışmalarımıza başladık. Kısa bir zaman geçmesine rağmen öğrencilerlerde, Raspberry Pi’nin zengin kaynakları sayesinde programlamaya ve projelerde teknolojiyi etkin kullanmaya karşı artan bir ilgiyle karşılaştık. Bu konuda bizim ile işbirliği içinde olan tüm ALKEV Okulları yönetimine ve değerli hocamız Hakan Ataş’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.