Raspberry Presentation

Raspberry Pi Workshop Hackerspace’de


Tarih: 15.11.2014 Cumartesi 10:30

Süre: 4-6 saat

Konuşmacılar:

Konular:

  • Arda: Raspberry Pi tanıtımı. Raspberry Pi nedir?, Nasıl tanıştı? Üretim amacı, mevcut işletim sistemleri, web sunucusu, media center gibi örnek yazılım kurulumu, PHP, Python, Java gibi programlama dillerinin temel kullanımı.
  • Ramazan: GPIO kontrolleri (terminal üzerinden, Python ile, C ile (WiringPi), web arayüzünden (WebIOPi)) ve teknik ve elektronik bilgiler.
  • Jesus: Board çeşitleri ve board’ların evrimi/gelişimi, cihaza bağlanabilen aksesuarlar, Raspberry Pi ile yapılmış örnek projeler ve de satın alımı.

Atölye formatı sunum ve pratil örnekler şeklinde olacak. Ayrıca Raspberry Pi Türkiye resmi distribütörü SAMM atölyede kullanılmak üzere 15 adet Raspberry Pi tedarik edecek. Cihazlara getireceğiniz laptopunuz ile SSH veya VNC üzerinden bağlanılacak.

NOT: Etkinlik içeriğinin yararlı olabilmesi için katılım 30 kişi ile sınırlıdır. Kayıt için root[at]istanbulhs[dot]org adresine mail atabilirsiniz.

Kaynak: İstanbul Hackerspace


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.