First Mini Maker Fair in Istanbul

İlk Mini Maker Fuarı İstanbul’da


Maker Faire‘ler Makerların kendini ifade ettiği panayırlar. Dünyada bir kaç tane yapılan asıl büyük faire’lerin yanında Mini Maker Faire kapsamında, daha kısıtlı ve küçük etkinlikler de yapılıyor. Dünya’nın birçok yerinde yapılan bu aktiviteler, hem kişisel, hem ailece vakit geçirebileceğiniz bir inovasyon panayırı.

Kısaca anlatmak gerekirse, Maker Faire, maker hareketi ile ortaya çıkmış projelerin sergilendiği etkinliklerdir. Panayır havasında geçen bu etkinliklerde, maker (yani üretici, üreten, yapan kişi), yaptığı projeleri ziyaretçilere tanıtır. Satış yapan ticari firmalar ve makerlar olduğu gibi, gönüllü yapan da birçok maker olabilir. Gelenler için bir yaş sınırı yoktur. Özellikle çocukların ufuklarını açmak ve ilham vermek açısından tam yerinde bir fırsattır. 

Türkiye’de ise ilk Mini Maker Faire, Istanbul Mini Maker Faire (hashtag: #MFIST2014) olarak adlandırıldı.  12-13 Kasım 2014 tarihinde, Turkcell Teknoloji Zirvesi ev sahipliğinde, Haliç Kongre Merkezinde yapılacak. 11:30’da açılacak olan faire’de akşam 17:00’ye kadar birçok proje, gösteri ve konuşma yer alacak. Giriş ücretsiz ve ön kayıt gerekmiyor

Biz de SAMM Teknoloji olarak Maker Fuar’da yerimizi alacağız ve Raspberry Pi ve diğer aksesuarları göstereceğiz.  

Ayrıntılı bilgi ve İstanbul Mini Maker Faire sayfası için tıklayınız. Etkinliğin Facebook sayfası için tıklayınız.


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.