10.000.000 Raspberry Pi Units Sold

10.000.000 Adet Raspberry Pi Satıldı


10.000.000 Adet Raspberry Pi Satıldı

2012 yılında piyasaya çıkan Raspberry Pi, aradan geçen 4,5 yıl içerisinde tüm dünyada hızlıca yayılmaya devam ediyor.

2015 yılınının şubat ayında piyasaya çıkan Raspberry Pi 2 Model B ile İngiltere’de tüm zamanların en çok satan bilgisayar modeli ünvanına sahip.

2015 yılının şubat Raspberry Pi toplam satışları  5 milyon adete ulaşmıştı. Raspberry Pi Foundation kurucusu Eben Upton tarafından yazılan bir yazı ile Raspberry Pi satışlarının 2016 Eylül ayı ile itibari ile 10 milyon adete ulaştı.

Türkiye’de de aynı şekilde gittikçe artan bir kullanıcı kitlesine kavuşan Raspberry Pi için 2015 yılının Eylül ayında yaptığımız açıklama ile 10.000 adet satış rakamına ulaştığımızı duyurmuştuk.

Şuanda Türkiye’de satışını yapıtığımız Raspberry Pi sayısı 19.000 adete ulaşmış durumda.

Önümüzdeki günlerde stoklarımıza girecek olan Zero modeli ile bu satış rakamlarını hızlı şekilde aşamığızı düşünüyoruz.


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.