Raspberry Pi 3 Video İnceleme


Raspberry Pi’nin yeni modeli Raspberry Pi 3 tüm Dünya ile aynı anda Türkiye’de. SAMM Teknoloji ayrıcalığı ile Türkiye’de ilk defa gerçekleşen bu olay ile Raspberry Pi 3’e tüm dünya ile aynı anda erişebilirsiniz.

Güncellenmiş Raspbian Jessie işletim sistemi, yeni işlemcisi, kablosuz özellikleri ve güçlendirilmiş enerji birimi ile Raspberry Pi 3 artık projelerin vazgeçilmezi olmaya aday

Raspberry Pi 2’de olduğu gibi Raspberry Pi 3’de de Broadcom marka Soc (System -On-Chip)kullanılmış durumda. Raspberry Pi 2’de 32Bit BCM2836’ın yerini Raspberry Pi 3’de 64Bit BCM2837 alıyor. 1.2GHz ARMv7 dört çekirdek işlemciye sahip Raspberry Pi 3, Raspberry Pi 2’ye oranla artık çok daha hızlı. 900MHz Pi 2’ye oranla 1.2GHz  olan Pi 3 sadece işlemci hızı olarak bile %33’lük artışa sahip. Buna ek olarak Pi 2’nin 32Bit olamasına karşın Pi 3’ün 64 Bit olması performans olarak %50-60 civarında bir performans artışı olacağını söyleyebiliriz.

Kullanıcıları kablolardan kurtaracak olan en önemli özellik ise Raspberry Pi 3  artık dahili kablosuz internet bağlantısına ve Bluetooth bağlantısına sahip. BCM43143 ile gelen kablosuz internet özelliği ve Bluetooth 4.1 (Bluetoot Low Energy – BLE) bağlantısı sayesinden Raspberry Pi projeleri artık başka boyut daha kazanmış olacak.

Özellikle Bluetooth bağlantısı sayesinde akıllı telefonlar, ev otomasyon sistemleri gibi birçok platform ile iletişim kurabilecek olan Raspberry Pi 3’ü artık hayatımızın her alanındaki projelerde görmek mümkün olacak.

Dahili olarak 1GB RAM’e sahip Raspberry Pi 3, Raspberry Pi 2 ile uyumlu 40 adet GPIO barındırıyor.

4 adet USB 2.0 portu, 4 uçlu stereo ses ve composite video çıkışının yanında 1080P video oynatabileceğiniz HDMI çıkışı özelliği Raspberry Pi 2 ile benzer özellikleri taşıyor.

Diğer B modellerinde olduğu gibi Raspberry Pi 3 de lisanlı kamera bağlantısı için CSI Portunu ve lisanslı 7″ dokunmatik ekran bağlantısı içinde DSI portunu kullanacak.

İşletim sistemini çalıştırmak için yine mikro SD kart kullanan Raspberry Pi 3 güç katını güncelleyerek 2,5 amperlik adaptör ile çalışacak durumda. Bu sayede USB üzerinden bağlanan bazı cihazları harici enerji olmadan da çalıştırmak mümkün olacak.

Raspberry Pi 2’de olduğu gibi yeşil ve kırmızı olmak üzere iki adet lede sahip olacak Raspberry Pi 3’de ledlerin konumu değişmiş durumda. Pi 2’de GPIO’ların yanında bulunda ledler Pi 3’de mikro usb güç adaptörünün yanında bulunuyor.

Raspberry Pi 3 setlerini satın almak için TIKLAYINIZ

Sadece Raspberry Pi 3 Satınlmak için TIKLAYIN


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.