Raspberry Pi

Raspberry Pi Yeni Kitap


Raspberry Pi, tüm geliştirici ve hackerların sevdiği bir araç. Raspberry Pi’nin ufak ve küçük olması, ve de çok yönlü olması, tıpkı çocukken Lego oyuncaklarınızla oynadığınız günler gibi hayal gücünüzü uygulamaya geçirmenize olanak tanıyor.

Fakat Raspberry Pi’yi bir oyun veya oyuncak olarak görmeyin! İngiliterede tasarlanan ve üretilen bu mini bilgisayar, çocuklara bir eğitim platformu olmak, ve de yazılım temellerini öğretmek için geliştirildi. Üretiminiden bu yana, hem öğrencilere bilgisayar, hem de çok farklı projelere bel kemiği olmuş bu bilgisayar 3 milyondan fazla kopya sattı.

Bizler SAMM Teknoloji olarak, teknoloji alanındaki yenilikleri ilgi ile takip ediyoruz. İlk gördüğümüzden beri çok ilgimizi çeken bu cihazı Türkiye’ye resmi yollardan getiren ilk firma olduk, ve de bu cihazın Resmi distribütörü olduk. Türkiye’ye bu cihazı getirmeye başladığımızdan beri 3000’den fazla ürün sattık. Sadece bunlarla kalmadık, Raspberry Pi için hazırlamakta olduğumuz projeler ile cihazın özelliklerinden tümünden faydalanarak çok farklı yollarda çözümler üretmeye başladık. Bu süreçte Arda Kılıçdağı ile tanıştık. Kendisi bir yazılım geliştiricisi olmakla birlikte Raspberry Pi Türkiye Topluluğu (www.raspi.gen.tr)’nin kurucusudur. Arda’nın UNIX sistemlerdeki geçmişi, ve de uzun süredir bu cihazı kullanıyor oluşunun kendisine kazandırdığı deneyimi karşılıksız olarak uzun süredir başkaları ile paylaşmakta, sitesindeki teknik soru cevap kısmından kullanıcılara yardım etmekte, ve de Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan Raspberry Pi hakkında güncel haberler paylaşmakta.

Bu bilgiler doğrultusunda, Arda, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Raspberry Pi alanında bir Türkçe kitap yazmaya karar verdi. Raspberry Pi’yi tanıtan, hem giriş seviyesi, hem de gelişmiş seviye kullanıcılara hitap eden bu kitabın konuları aşağıdaki gibi:

Günlük kullanım
Kamera Modülü
GPIO yönetimi
Gelişmiş konfigürasyon ve ince ayar
Web sunucusu olarak kullanım
Grafik arayüzünden ve terminal üzerinden yönetim
Medya merkezi olarak kullanım
Raspberry Pi’de Python dili kullanımı


Eğer yeni bir Raspberry Pi satın aldıysanız, ama Linux ile ilgili fazla deneymiminiz yoksa, veya elinizdeki Raspberry Pi ile ne yapacağınıza henüz karar veremediyseniz Arda’nın yazdığı kitap tam sizin için.


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.