SAMM Technology in YAPI Fair 2007

SAMM Yapıda Yeni Ürünler Fuarına Katıldı


15-18 Mart 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yapıda Yeni Ürünler Fuarında Tyco Thermal, Türkiye Distribütörü Samm Dış Ticaret A.Ş. ne en üst düzeyde destek verdi. Fuardan günler önce Türkiye’ye gelerek, bayi ve temsilcilerle birlikte pazar ve ürün değerlendirme toplantılarına katılan Tyco Thermal Controls Endüstriyel Ürünler Bölge Müdürü Pieter Besse ve Yapı Ürünleri bölge Müdürü Krzysztof Czyzewski, fuarın ilk gününde de standa bulunarak bizzat katılımcılarla ilgilendiler. 

Fuara hazırlık toplantılarında, elektrikli yerden ısıtma alanında Tyco Thermal bölümünün markası Raychem’in hakim konumu ve bu alanda ürün geliştiren tek firma olduğu gerçeği üzerinde duruldu. Rakip marka görüntüsü ile piyasada bulunan ürünlerin Raychem ürünlerinin değişik kalitedeki kopyaları olduğunun bilinmesine özellikle vurgu yapılan konuşmalarda, Raychem’in ürünlerine 12 yıl garanti verecek kadar kendine güvendiği ifade edildi. 

Gündemdeki fuarın yapıda yeni ürünlerin tanıtıldığı bir etkinlik olması itibariyle, elektrikli yerden ısıtma konseptinin evsel ve endüstriyel uygulamalarının tanıtılmasının isabetli olacağı kararına varıldı. 

Raychem’in elektrikli yerden ısıtma alanında iki ana esasa dayanan yüzlerce çeşit kablosunun bulunduğunu; birinci grubu kendinden regüleli akıllı kabloların, ikinci grubu ise sabit güçle çalışan kabloların oluşturduğu belirtilirken, bu kablolarla üretilecek ısının 20?300 C arasında olabileceği anlatıldı. 

Bu ısı merdiveninin alt kısımlarının evsel uygulamalara, üst basamaklarının ise sınaî uygulamalara dönük kablolarla sağlandığı bilgisi aktarıldı ve fuar boyunca çalışır vaziyette kalacak kabloların monte edildiği panolar üzerinde örnekler incelendi. 

Kendinden regüleli kabloların aynı devreye bağlı farklı noktalarının bulundukları lokasyonun ısı seviyesini algıladığı ve sarfiyatını buna göre düzenlediği ifade edildi. Bu kabloların kendisi dışındaki ısıyı algılıyor oluşunun enerji tasarruf yönünden taşıdığı değere dikkat çekildi. 

Samm Dış Ticaret A. Ş. Yöneticilerinin gündeme getirdiği, Türk halkının elektrik konusundaki olumsuz görüşleri nedeniyle ortaya çıkan şüphe ve tereddütler üzerine yapılan değerlendirmelerde; 

1) Raychem ürünleriyle kurulacak elektrikli yerden ısıtma sisteminin kurulum maliyetinin diğer ısıtma sistemlerinin kurulum maliyetleri ile aynı seviyede olacağı 
2) Raychem akıllı kablolarının ortam ısısını artıran faktörlere duyarlı olması sebebiyle, kullanma maliyetinin de diğer elektrikle ısınma yöntemlerinden ucuza geldiğini 
3) Raychem’in geliştirdiği termostatlarda kullanım ve planlama alanlarına ilaveten, tasarruf sağlamaya dönük fonksiyonların da bulunduğu 
4) Raychem ısıtma kablolarının her türlü zemin döşemesi altında aynı verimlilikte çalışıyor olmasının da kurulum maliyetlerini azaltıcı etki yaptığını 

Açıklayan Krzysztof Czyzewski, Raychem’in ürünlerini tüketicinin yapı marketlerden alıp, uygulamayı da kendilerinin yapabileceği şekilde tasarladığını anlattı ve bu konudaki videoları gösterdi. Bu videolar fuar süresince katılımcı ve ziyaretçilerin de görüşüne sunuldu; yoğun ilgi gördü. 

Türkiye’nin bulunduğu coğrafi kuşağın ve bölgesel ısı farklarının değerlendirilmesi sonucu; elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin pek çok bölgede asli ısıtma sistemi olarak kullanılmasının mümkün bulunduğunu, kışları çok soğuk seyreden bazı bölgelerde ise konfor amaçlı yardımcı ısıtma sistemi olarak kullanılabileceği ifade edildi. Çocuklu evlerde çocuk odası ve salonlara bu sistemin kurulmasının yaratacağı konfor farkı üzerinde duruldu. 

Fuar sırasında bu sisteme ilgi gösteren çok sayıda mimarla, konut arzının hızlandığı bu dönemde konutta fark yaratabilecek ürün sayısının çok fazla olmadığı, Raychem elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin konutun tümünde veya ıslak alanlarda uygulanmasıyla yaratılacak farklılığın etkisinin büyük olacağı fikri paylaşıldı. Mimarlar, kalorifer peteklerince kapatılmamış pencere önlerini düşünmenin bile keyifli olduğunu ifade ettiler. 
Raychem akıllı kabloları ile gerçekleştirilen endüstriyel uygulama örnekleri olarak; 

1) Çatı ve oluklardaki kar / buz eritme sistemleri 
2) Merdiven ve garaj girişine kurulan ve buzlanmayı önleyen sistemleri 
3) Helikopter pistlerine, havaalanlarında apron ve uçuş pistlerine, yol ve viyadüklere, tenis ve basketbol sahalarına kurulan sistemleri 
4) Yakıt ve reçine tankları ile bunlara bağlı boru sistemlerinin donmasını önleyen sistemleri 
5) Bina dışında kalan su tesisatları ile yangın söndürme sistemlerinde donmayı önleyen sistemleri 

Ayrıntısıyla anlatan tanıtımcılar, kendinden regüleli kablolarla yapılabileceklerin uygulamacıların hayal güçleriyle sınırlı olduğunu belirttiler. Samm Dış Ticaret tarafından kendilerine ulaştırılan demiryolu makas ısıtma işi ile futbol sahası ısıtılması işinin bu tür örneklerden olduğunu; bu işler sonuçlandığında büyük sükse yapacağını anlatan konuk yöneticiler Türkiye’nin turizmde eksenini oluşturan coğrafi bölgelerin elektrikli yerden ısıtma sistemine çok uygun olduğunu, yeni yapılaşmalarda ısıtma tercihlerinin bu yönde değişeceğini düşündüklerini söylediler. 

Fuar boyunca anket formu dolduran, bayilik talebinde bulunan, kendilerine e-bülten gönderilmesini isteyen ziyaretçilerin sayıca çokluğu ve kendi alanlarında itibarlı kurumlardan oluşuyor olmasından çok memnun kaldıklarını belirten Samm Dış Ticaret A.Ş. yetkilileri, fuar sonrasında verdikleri yeni bayiliklerle daha da güçlendiklerini, merkezlerini İstanbul’a taşıdıkları için müşterilerine daha da yakınlaştıklarını, fuarın konusu kapsamında bulunmasa bile Tyco’nun elektronikteki gücünü ve ürünlerini bilen müşterilerle de temas imkânı bulduklarını, fuara bizzat katılmak suretiyle desteğini gösteren Tyco Thermal yöneticilerine ve tüm ziyaretçilere teşekkür ettiklerini belirttiler.


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.