RAYCHEM

RAYCHEM – ISOLECTA Ürün Bülteni-6


Isolecta, Raychem T2Blue ve T2QuickNet ısıtma ürünleri için tasarlanmış, fiber destekli ekstrude polistren üzerine yerleştirilmiş, esnek çimento kaplı bir zemin yalıtım sistemidir. Isolecta halojen içermeyen malzemelerden oluşur. Alev iletmeme özelliğine sahiptir. DIN EN 13501-01=B,s1 yangın sınıfına haizdir Sıcaklık dayanımı -50° C / + 75° C aralığındadır. Isı iletim katsayısı 0,035W/mK’dir. Kalınlığı 10 mm olan Isolecta levhaları mükemmel ısı yalıtımı sağlamakla birlikte aynı zamanda su geçirmez özelliğe sahiptir. Döşemeden elektrikli ısıtma uygulanacak

zeminlerde ısı ve su yalıtımı işleminin ayrı ayrı yapılmasına gerek kalmaz. Aynı zamanda çok ince oluşu nedeniyle zemin kotunun yükselmesine neden olmaz.

Granit , mermer, seramik gibi zemin kaplama malzemesi altına kolayca uygulanabilen Isolecta, zamanla fiziksel özelliğini kaybetmez ve asla sehim yapmaz. Isolecta döşemeden elektrikli ısıtma sisteminde %65 enerji tasarrufu sağlar. Isınma süresini kısaltır ve zemindeki ısı kayıplarını azaltır.

Uygulaması oldukça kolay olan Isolecta levhalar 1180mm x 600mm boyutundadır. Her türlü geometriye uydurulabilir. Maket bıçağıyla istenilen boyuta kolayca kesilir.

Isolecta levhalar seramik yapıştırıcı veya benzeri bir malzeme vasıtasıyla zemine yapıştırılır. Levhalar arası mesafenin korunması için levha ekleme bandı ile yapıştırılır.

Daha sonra galvanizli pul ve vidalarla zemine sabitlenen Isolecta levhalar üzerine ısıtma Raychem T2 Blue ısıtıcı kabloları veya T2 Quicknet ısıtma matı uygulanır.

Sistem sıcaklığı Raychem termostatlarla kumanda edilir.



Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.