A New Life for Old Computers with Pixel

Eski Bilgisayarlarınız Pixel ile Hayat Buluyor


Pixel, donanım gözetmeyen en iyi masaüstü işletim sistemidir

Pixel, Raspberry Pi’nin Eylül’de 35 dolarlık mini PC için ürettiği, bilgisayarınızı zorlamayan, basit bir masaüstü arayüzü olan işletim sistemidir. Pixel, artık eski bilgisayarlar ve Mac’lerini yenilemek isteyenler için de kullanıma sunuldu.

Bilgisayarı zorlamayan Linux tabanlı bu işletim sistemi artık indirilebilir durumda. İsteğe bağlı olarak bir DVD’ye yazabilir veya bir Boot USB oluşturabilir, 512 MB RAM ve x86 işlemciye sahip herhangi bir PC ya da Mac’te kullanabilirsiniz.

Eski bir dizüstü, MacBook veya ThinkPad’iniz varsa internette gezinmek gibi temel işlemlerinizi yapabilmenizi sağlayan bu işletim sistemi tam size göre. Pixel aynı zamanda Debian’da üretilmiş birçok yazılımlara ve programlama araçlarına da sahip.


Raspberry Pi bu ay ki The MagPi adlı dergi ile beraber Pixel’in DVD’sini dağıtıyor. Ancak kendiniz de işletim sistemini indirip kolayca kurabilirsiniz. Firma, yeni Pixel sürücüsü oluştururken kullanımı kolay olan Etcher programını kullanmanızı tavsiye ediyor.

Raspberry Pi, yeni Mac’lerin boot sürücüleri tanımakta sıkıntı çektiğini söyledi. Bu bir prototip olduğu için bazı yazılım çakışmaları ve donanım uyumsuzluğu sorunları olması normal.

Şirket bir açıklamasında, Mac ve PC için öncelik tanımasının oldukça önemli olduğunu, bunun sebebinin de okullarda öğrenciler için oldukça kullanışlı oluşu ve Pixel’i donanım gözetmeksizin en iyi masaüstü işletim sistemi yapmak istemeleri olduğunu belirtti.

Bu fikre katılmayanlar ise, dosyaların eski bilgisayarlarda saklanması ile risk alındığını belirterek, bunun yerine, USB sürücülerin tercih edilmesinin daha iyi bir fikir olduğunu savundu, ancak kimilerine göre, eski bilgisayarlarınızı tekrar hayata döndürme fikri, oldukça risksiz bir girişim ve deneyimden ibaret.





Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.