Raspberry Pi Models

Raspberry Pi’lerde TRT Bandrolü Uygulaması


Üzerinde dahili olarak radyo yada televizyon alıcısı bulunan cihazlara uygulanan TRT bandrolü uygulaması Bakanlar Kurulunun aldığı karar ile genişletildi.  Daha öncekinden farklı olarak üzerinden dahili radyo veya televizyon alıcısı bulunmayan fakat harici yöntemlerle ile (örn: internet kullanarak) radyo veya televizyon yayınlarına erişebilen cihazlarda da TRT bandrolü uygulaması yapılacak.

İki kapsamı olan yeni uygulama ile internet yolu ile radyo veya televizyon yayını alabilen telefonları ve bilgisayarları etkiliyor.

Piyasaya çıktığı 2012 yılından itibaren Türkiye’deki kullanıcılara ulaştırma çalıştığımız Raspberry Pi modelleri de bu kapsama girmektedir.  Yapılan düzenleme ile %2 TRT bandrolü ücreti eklenen Raspberry Pi modelleri artık TRT bandrolü ile elinize ulaşacaktır.

Yapılan ek ücretlendirmeye rağmen Türkiye’deki en ucuz fiyatlı Raspberry Pi’lere internet sitemizden erişmeye devam edebileceksiniz.

Ayrıca satın almış olduğunuz Raspberry Pi modellerinin TRT bandrolü olması gümrük işlemlerinin usulünce yapılmış olması anlamına gelmektedir. Aksi takdirde vergisi ödenmeyen Raspberry Pi’ler yasa dışı şekilde ülkemize sokulmuş ve vergilendirmeye tabi tutulmamıştır.


Pi Modelleri

Raspberry Pi 3


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.