SOCAR Star Rafineri

Türkiye ekonomisinin yeni yıldızı İzmir’de yükselmeye devam ediyor.

SOCAR yönetim kurulu üyesi Kenan Yavuz İzmir STAR Rafinerisi projesi hakkında bir açıklama yaptı. Devam eden proje ile ilgili bilgi veren Kenan Yavuz şunları dile getirdi;

“Rafinerimiz için bugüne kadar 15 milyon adam/saat çalışma yapıldı.

Evrensel standartlar ile uyumlu HSE kuralları ile Rafineri inşaatımızda an itibariyle 8.200 kişi çalışıyor. 21.000 ton çelik montajı, 3.500 ton ağırlığında 78 adet ana ekipman montajı tamamlandı. 95.600 metrekare gabion duvar inşaatı, 27 milyon ton kazı ve 10,5 milyon ton dolgu yapıldı. 31.000 toplam tonajdan 21.000 ton ağırlığında boru köprüleri montajı tamamlandı. 2.117 adet 74.000 ton ağırlığındaki ekipmanların %60’ı önümüzdeki 3 ay içerisinde sahamıza intikal etmiş olacak. Elektrik ve enstrüman kabloları 7.900 kmye ulaşacak, 1.7 milyon m3 kapasiteli 75 tankın inşaatı hızla ilerliyor. Rafineri inşaatımız programladığımız süre ve bütçemiz sınırları içerisinde büyük bir başarı ile devam ediyor. STAR Rafinerimiz 2018 yılı içinde devreye girdiğinde, Türkiye’nin 500 büyük şirketi arasına 2.sıradan girecek.

STAR Rafineri İzmir’e ve Türkiye’ye çok yakışacak, SOCAR olarak böyle büyük bir projeye imza atmaktan gurur duyuyoruz.”



SAMM Teknoloji olarak İzmir Star Rafineri projesinde üstlediğimiz işleri bitirmek için tüm hızımızla çalışmalara devam ediyoruz;

Star Rafineri Projesi Genel itibarıyla %54 tamamlanma oranına ulaşmıştır. Projede farklı bölgelerde çok sayısa taahhüt firması hizmet vermektedir.  SAMM Teknoloji olarak bizde bu projede aralık 2015’den beri iki ayrı bölgede E&I  kapsamında taahhüt hizmeti veriyoruz.

Projede sürecinde önceliğimiz HSE dir. Saha ve idari personelimiz alanında yeterli tecrübeye sahip kadrolardan oluşmaktadır. Geride bıraktığımız 4 aylık çalışma sürecinde ciddi önem arz eden bir iş kazası yaşanmaması bizim açımızdan önemli bir kazançtır. Çalışma alanımızda aynı verimliliği proje sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz.

Aralık ayında başlayan projemizde çalışan sayımız 50’ye ulaşmıştır. 23 mart tarihi itibarıyla Ana Substation binasında kablo galerisi için ilk support montajına başladık ve projedeki ilk galeri uygulamasını kendi dizaynımız olan supportların montajını yaparak gerçekleştirdik. Mart  ayında projede bir ilk olarak yaptığımız diğer bir çalışma ise piperaklar için kablo tavası support montajı çalışmasıdır.

Topraklama ve yeraltı conduit montajı kapsamında olan çalışmalarımızı sahanın uygun bölgelerinde %95 oranında tamamlamış durumdayız. Ayrıca Jbox, MCS, aydınlatma armatür ve tavaları için support montajımız ve imalatımız devam etmektedir.

Mayıs ayı itibarıyla üst yapıya yönelik çalışmaların hızlanmasını ve personel sayımızın 70’e ulaşmasını bekliyoruz. 140 kişilik kamp alanımızda personellerimize dörder kişilik dairelerde konaklama imkanı sağlamaktayız.

Kapsamımızda olan Enstruman montajı ve kalibrasyon işleri için kendi kalibrasyon laboratuvarımızı kuracağız. Bu labaratuvar ve teknik personelimiz diğer firmalarada hizmet verecek kapasitede olacaktır. Elektrik işleri kapsamında montajını yapacağımız tüm trafo ve panoların gerekli olan testlerinin tamamını yine kendi ekibmiz ve cihazlarımızla yapacağız.


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.