4 Years Raspberry Pi

Raspberry Pi’nin 4 Yılı


Dört yıl önce piyasaya çıkan Raspberry Pi 4. yılını kutluyor.  35 dolarlık Raspberry Pi B ve 25 dolarlık Raspberry Pi A modelleri ile piyasaya çıkan Raspberry Pi şuana kadar toplam 7 farklı model çıkarmış oldu.

A ve B modellerinin ardından güncellenmiş A+ ve B+ modelleri büyük ilgi gördü.

Compute modül ile farklı konseptte bir ürün çıkaran Raspberry Pi, şuan zaman kadar çıkardığı en gelişmiş modeli olan Raspberry Pi 2 ile bir çok kullanıcıya ulaştı.

Raspberry Pi 2 modelinin 1GB ram ve 900Mhz işlemciye sahip olması daha önceki modellerine göre çok daha fazla ilgi görmesine sebep oldu ve şuan kadar hem ülkemizde hem de dünyada en çok satılan model olarak konumunu koruyor.

Raspberry Pi’nin performans olarak düşük olmasına rağmen fiyat olarak çok avantajlı ve dünyanın en ucuz bilgisayarı olan Raspberry Pi Zero şuan için herkes tarafından merakla beklenen bir ürün konumunda.

Raspberry Pi Zero’nun satışa çıktığı Kasım ayında ilk gün 20.000 adetlik üretim tamamen tükendi. Üretimi yapılan Zero’ların 10.000 adedi  Magpi ile ücretsiz dağıtılmıştı.

Seri üretimin başlaması ve dünyada da satışa çıkması ile Zero’yu  Türkiye’ye ilk ve tek olarak satışa sunmuştuk. Türkiye’deki stoklarımız  1,5 saat gibi kısa bir sürede tamamen tükenmiş ve kullanıcılarından ek talepler almaya başladık.

Çıktığı ilk günden beri Raspberry Pi’nin dünyada 8 milyon civarında ürerimi gerçekleşmiş bulunuyor. SAMM Teknoloji olarak Türkiye’de 10.000 Raspberry Pi satışı yaptığımızı daha önce duyurmuştuk.

Başlattığımız Raspberry Pi Sınıfları projesi ile Raspberry Pi’yi tüm Türkiye’de eğitim alanında kullanılacak alternatif bir ürün olarak konumlandırmaya çalışıyoruz.

Bu kapsamda şu zamana kadar kurduğumuz üç adet Raspberry Pi Sınıfına yakında yenilerini eklemek için hazırlıklarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde özellikle Anadolu’da kuracağımız Raspberry Pi Sınıfları ile bu konudaki çalışmalarımızı biraz daha ileriye taşımak istiyoruz.

Şuan Türkiye’de bulunana Raspberry Pi Sınıflarının listesi;

  • Alman Liseliler ve  Kültür ve Eğitim Vakfı (Türkiye’nin İlk Raspberry Pi Sınıfı) Detaylar
  • İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi, Detaylar
  • Hakkari Bağışlı Köyü Mehmetçik Orta Okulu, Detaylar

Raspberry Pi ile ilgili yeni gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle ülkemizde Raspberry Pi kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için yeni adımlar atmaya, ve her türlü gelişmeyi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Raspberry Pi’nin 4. yılı için hazırlanan buradan izleyebilirsiniz:


Samm Teknoloji Hakkında

Samm Teknoloji, başta fiber optik sistemler ve nesnelerin interneti olmak üzere farklı sektörlerde hizmetleri olan bir üretim ve mühendislik şirketidir. Evlere kadar fiber (FTTH), veri merkezleri ve fiber optik bağlantı ekipmanlarında pek çok patente sahip olup, kendi Ar-Ge’sinde çok çeşitli ürünler geliştirip sektörün kullanımına sunmuştur.

Ayrıca, anahtar teslim elektrik taahhüt işleri, ısı takip ve izleme ve bilişim sektöründe de hizmetleriyle de lider firmalar arasında yer almaktadır.

Ticari Markalar

Samm, Samm Teknoloji, Foyer, FOTAS SAMM Teknoloji A.S’nin kayıtlı Ticari markalarıdır. Diğer isimler, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.